Activitat 1

1) En l’educació la tradició oral segueix tenint molta importància. Nosaltres mateixos a la universitat seguim el model de classes magistrals en les que el professor transmet els coneixements sobre la matèria de forma oral. Existeixen elements com l’ús de llibres, ordinadors o presentacions powerpoint que fan que l’educació actualment no es basi només en la transmissió oral. Malgrat això aquests elements serveixen de suport del discurs parlat i actuen en segon pla, la parla segueix sent el mètode de transmissió de coneixements més estes en les escoles i universitats.

2) L’extensió de planeta web

Després de veure aquest breu vídeo sobre com internet ha arrelat a les nostres vides, he quedat parat al veure una dada que diu que a l’hora de llegir, el 62% de la població només utilitza el format tradicional, el llibre. ¿Vol dir això que el 38% restant no utilitza el model en paper mai? Si es així és molt alt nombre de persones que només llegeixen digitalment i complicara seriosament la permanència del format tradicional. Grans escriptors del passat abandonaran les estanteries de llibres per convertir-se en petits arxius PDF en alguna base de dades. Esperem que aquest 38% malgrat fer us de les noves tecnologies, no hagi abandonat del tot el model en paper, ja que seria una dada preocupant.

3) World Wild Web

Apareixen els serveis i productes:

.Yahoo: Al vídeo apareix el motor de recerca de Yahoo per buscar informació en la web. Yahoo també té un portal d’internet, el correu electrònic Yahoo i més serveis

.Google: Al vídeo apareix el motor de recerca de Google. Actualment és el buscador d’internet més utilitzat. Google també té el seu propi correu: Gmail i multitud de serveis com Google Maps o Google News.

.Blogspot: Popular servei per crear blogs semblant al que fem servir en aquest blog.

.Wikipedia: Enciclopèdia virtual escrita de forma col·laborativa per voluntaris de tot el món.

Diigo: Es tracta d’un sistema de gestió d’informació personal basat en el concepte “núvol”

Youtube: Web en la qual els usuaris poden compartir i comentar vídeos. Actualment forma part de Google.

Digg: Web de notícies sobre ciència i tecnologia en la qual es poden votar i compartir articles interaccionant amb la comunitat d’usuaris.

Ens ha semblat un vídeo molt interessant, ja que tracta la revolució que ha suposat internet per a la informació a través d’exemples des del mateix internet. A més comença amb webs més antigues i acaba amb webs actuals fent-no veure la ràpida evolució que ha patit la web en pocs anys

Felipe Auladell , Albert Duarte

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s